View all essays

Valotaideteos Hämeenlinnan uimahallissa torstaina 21.1.2016 klo 18–22

Kuvataiteilijat Anna Turunen ja Anne Roininen toteuttavat osallistavan valotaideteoksen Hämeenlinnan uimahalliin. Uimahallin allasosastot saavat yhdeksi illaksi värikkään tunnelmavalaistuksen, johon uimahallin asiakkaat ja käyttäjät ovat päässeet vaikuttamaan. Koe valoteos joko sisällä altaissa tai hallin ulkopuolella ikkunoiden kautta.

HYPPÄÄ PINKISTÄ, SUKELLA KELTAISEEN?

Taiteilijat kysyivät asiakkailta, minkä värisessä valaistuksessa hallissa halutaan uida yhtenä iltana. Asiakkaat valitsivat värivaihtoehdoista itselleen mieluisia värejä. Vastausten perusteella Turunen ja Roininen sommittelivat uimahallin allasosastojen värivalaistuksen. Myös hallin muiden tilojen värivalaisu on tehty käyttäjien valintojen pohjalta.

PULLOPOSTIA, VALO-INSTALLAATIOITA JA VALOA RANTEESEEN!

Uudenlaisen valaistuksen lisäksi altaiden aalloilla voi lukea kaupunkilaisten kirjoittamia pullopostiviestejä. Viestejä kerättiin uimahallin asiakkailta, koululaisilta ja kaupunkilaisilta. Hallissa on mahdollista nähdä myös asiakkaiden kanssa toteutettuja installaatioita. Hämeenlinnan uimahalli tarjoaa 200:lle ensimmäiselle asiakkaalle värivalotikun, jonka voi taivuttaa rannekkeeksi.

KIITOS teokseen osallistuneille ja yhteistyötahoille!